Historische Vereniging Deventer

Henk J. van Baalen is voorzitter van de Historische Vereniging Deventer. De al sinds 1975 opererende vereniging is veelzijdig bezig met de geschiedenis van de stad; zij organiseert lezingen, wandelingen, concerten en excursies en geeft het Deventer Jaarboek uit. De Historische Vereniging Deventer biedt elk jaar een gevarieerd programma voor de leden:
 • lezingen, wandelingen, filmvoorstellingen, concerten, ongeveer zeven maal per jaar
 • een excursie naar een doel buiten de stad
 • een eigen inbreng bij grote culturele evenementen en stadsfeesten
 • de uitgave van het Deventer Jaarboek met een breed aanbod aan artikelen en vaste rubrieken, alles in goede samenwerking met andere instellingen binnen en buiten Deventer.
 • De vereniging werkt in een sfeer van gezelligheid aan vermeerdering van kennis en inzicht. Discussies en acties over betwiste zaken (als bestemmingsplannen en verbouwingen) en het voeren van actie (bezwaar- en beroepsschriften, procedures), hoe waardevol soms ook, is in goede handen bij anderen.

  Voor meer informatie zie www.historischeverenigingdeventer.nl

 • Image
   

  Vereniging Deventer Literair

  Henk J. van Baalen is voorzitter van het bestuur van de Vereniging Deventer Literair.

  De doelstelling van de vereniging is: de bevordering van aandacht voor de literatuur en het boek in de meest brede zin onder meer door het organiseren van bijeenkomsten voor een zo breed mogelijk publiek in Deventer en omgeving in een bij het programma of thema passende locatie.

  Desgewenst wordt op ad hoc basis met andere organisaties en/of boekhandels samengewerkt. Na afloop van een activiteit is het de bedoeling om onder het genot van een goed glas na te praten waarbij naast het thema van de bijeenkomst de gezelligheid voorop dient te staan.

  Voor meer informatie zie de website www.deventerliterair.nl

   

  N.V. Bergkwartier

  Deventer is een prachtige, oude Hanzestad met een aantal karakteristieke stadslocaties en fraaie stadsgezichten. Op de vele terrasjes die de Brink -het grootste open stadsplein van Nederland- rijk is, is het vooral 's zomers goed toeven. De Boekenmarkt, 'Deventer op Stelten', Het Dickens Festival rond Kerst, het festival 'Op den Berghe'; Deventer is het sfeervolle decor voor een groot aanbod fantastische evenementen. En dat decor is echt bijzonder, want Deventer heeft veel te bieden. Het sfeervolle Bergkwartier, het Grote Kerkhof aan de voet van de Grote Of Lebuïnus Kerk, het Noordenbergkwartier rond het klooster en de Raambuurt, het eerste 'industriegebied' in Deventer; overal in deze delen van de oude stad zijn adembenemende panden te vinden met een rijke historie die vaak al eeuwen oud is.

  Henk J. van Baalen was commissaris van de N.V. Bergkwartier, Maatschappij tot Stadsherstel. De N.V Bergkwartier zorgt ervoor dat oude panden in Deventer in al hun oorspronkelijke luister worden hersteld om daarmee een belangrijk deel van de Deventer historie te bewaren. De organisatie voert restauraties uit een beheert vervolgens de verhuur van de panden als woon- en werkruimte. Als 'Maatschappij tot Stadsherstel' denken we graag mee over de toekomstige ontwikkelingen in de stad, om Deventer nog aantrekkelijker te maken. De N.V. Bergkwartier heeft zowel particuliere als zakelijke aandeelhouders.

  Op de website www.nvbergkwartier.nl leest u meer over NV Bergkwartier. U kunt er lezen over de geschiedenis, de organisatie, aankopen en lopende en geplande restauratieprojecten. Ook kunt u zich via de site inschrijven als woningzoekende, of als huurder onderhoudszaken melden bij de organisatie. Wilt u ook mede-eigenaar worden van het Bergkwartier of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de NV Bergkwartier.